Vi alla vet att trycket på vård- och omsorgsfunktionerna idag är enormt och att det har uppstått ett akut behov av personal med anledning av coronapandemin. Att ta in extrapersonal och att utbilda befintlig personal är nödvändigt för att klara schemat och ge utrymme för extra omsorg och uppmärksamhet. En utbildningssatsning kan troligtvis hjälpa till att tillgodose behovet. Med Äldreomsorgslyftet finns även möjlighet till statsstöd för utbildningsinsatser.

Vi på Medlearn vill gärna bidra med vår erfarenhet och kompetens. I över 20 år har vi utbildat inom vård och omsorg och vet att en utbildning kan göra skillnad på riktigt – den kan förändra liv.

Läs mer om våra skräddarsydda digitala utbildningar som är anpassade för smartphone, läsplatta och desktop nedan. De är lätta för alla att nå alla tider på dygnet. Den digitala lösningen är lättnavigerad och bygger bland annat på AI som effektiviserar utbildningstiden och deltagarna kan kombinera sina studier med arbete.

Du hittar också mer information om Äldreomsorgslyftet, Socialstyrelsens information om bidragsansökan samt om Dua:s statsbidrag för korta jobbspår.

Vi kommer under hösten med fler utbildningsnyheter. För att möta specifika krav och behov utvecklar vi gärna våra koncept ytterligare och skräddarsyr en utbildning för er verksamhet.

Hör av dig till oss så berättar vi mer
Ring Johan Henriksson på telefon 072-402 63 27 eller skicka e-post till johan.henriksson@medlearn.se

Vill du veta mer om intensivutbildningen eller våra andra erbjudanden?

Lämna dina kontaktuppgifter nedan så kontaktar vi dig med mer information.

Våra erbjudanden

Intensivutbildning
3 dagar

Under tre dagar lär sig deltagaren mer om bemötande, hygien och säkerhet. Utbildningen sker via digitala verktyg och det krävs inga förkunskaper eller tidigare erfarenhet av vårdyrket.

Utbildningen ger möjligheter att jobba som extraresurs inom vård och omsorg och avlasta befintlig personal.

Mer om utbildningens innehåll och upplägg »

Utbildning
8-12 veckor

Med  denna utbildning kan deltagaren bli en viktig resurs inom vård och omsorg, till exempel som personlig assistent eller inom hemtjänsten. Många moment sker digitalt men de praktiska momenten genomförs i kvalitativa metodrum i mindre grupper.

Utbildningen omfattar även praktik.

Mer om den kompletterande utbildningen »

Validering
av kunskap

Har du som arbetsgivare behov av utbildad personal? Kanske har du medarbetare med kunskap och arbetslivserfarenhet? Vår digitala validering och utbildning ger möjlighet till formell yrkeskompetens som vårdbiträde eller undersköterska. Den digitala lösningen innebär att deltagarna kan kombinera sina studier med arbete. Den praktiska delen av valideringen genomförs på arbetsplatsen.

Mer om validering »

Om våra utbildningar inom #kunskapforandrar

Några exempel på hur våra utbildningar kan användas:

  • Snabbutbildning för extrapersonal
  • Omställningsutbildning
  • Validering för att säkerställa kunskaper

Våra utbildningar genomförs i en kombination mellan digital undervisning och praktiska moment. Kurserna finns tillgängliga på vår pedagogiska lärplattform som är fylld med filmer, teoretiskt material och tester. Våra behöriga lärare möter eleverna bland annat via videokonferensmöten och chatt. Det enda eleven behöver är en dator eller surfplatta samt tillgång till internet. Några av våra utbildningar omfattar praktiska moment som genomförs i små grupper i Medlearns kvalitativa metodrum.

Statsbidrag för korta jobbspår

Konsekvenserna på arbetsmarknaden av coronavirusets spridning är dramatiska. Mot den bakgrunden utlyser Dua, Delegationen för unga och nyanlända till arbete,  statsbidrag (2020:2) för korta jobbspår och utbildningsinsatser. Bidraget riktar sig till arbetsgivare inom kommunal sektor där akuta rekryteringsbehov finns.
Mer om statsbidraget och hur du kan ansöka »
Obs! Sista ansökningsdag 1 september!

Bidrag till Äldreomsorgslyftet

Under 2020 delas 462 miljoner kronor ut till kommuner för att ny och befintlig personal ska få möjlighet att fortbilda sig till vårdbiträde eller undersköterska på betald arbetstid. Även under 2021 kommer statsbidrag för Äldreomsorgslyftet att fördelas. Kommuner kan ansöka om bidraget.
Mer om Äldreomsorgslyftet »
Läs mer och ansök på Socialstyrelsens hemsida » 

För dig som är arbetsgivare inom vård och omsorg

Översätt »