Utbildningar för extrapersonal inom vård- och omsorg

För att möta det akuta behov som uppstått med anledning av coronapandemin erbjuder Medlearn skräddarsydda utbildningar.

Vi vet att trycket på omsorgsfunktionerna är enormt. Faktorer såsom ökade krav på isolering och hygien samt ökad sjukfrånvaro bland medarbetarna gör att verksamheten testas till bristningsgränsen. Att ta in extrapersonal är för många ett nödvändigt tillskott till bemanningen för att klara schemat och ge utrymme för extra omsorg och uppmärksamhet.

Läs mer om våra tre utbildningar här nedan. För att möta specifika krav och behov utvecklar vi gärna våra koncept ytterligare och skräddarsyr en utbildning för dig och din verksamhet. Hör av dig till oss så berättar vi mer.

Hör av dig till oss så berättar vi mer.
Ring Lisa Gustafsson, 08-39 92 24 eller skicka e-post till kunskap@medlearn.se

Vill du se en demo?

Lämna din mailadress så skickar vi dig en länk till ett utdrag ur vår tre dagars intensivkurs.

Våra erbjudanden:

Intensivutbildning
3 dagar

Under tre dagar lär sig deltagaren mer om bemötande, hygien och säkerhet. Utbildningen sker via digitala verktyg och det krävs inga förkunskaper eller tidigare erfarenhet av vårdyrket.

Utbildningen ger möjligheter att jobba som extraresurs inom vård och omsorg och avlasta befintlig personal.

Läs mer om utbildningens innehåll och upplägg här »

Utbildning
8-12 veckor

Med  denna utbildning kan deltagaren bli en viktig resurs inom vård och omsorg, till exempel som personlig assistent eller inom hemtjänsten Många moment sker digitalt men de praktiska momenten genomförs i kvalitativa metodrum i mindre grupper.

Utbildningen omfattar även praktik.

Validering
av kunskap

Har du som arbetsgivare behov av utbildad personal? Kanske har du medarbetare med kunskap och arbetslivserfarenhet? Vår digitala validering och utbildning ger möjlighet till formell yrkeskompetens som vårdbiträde eller undersköterska. Den digitala lösningen innebär att deltagarna kan kombinera sina studier med arbete. Den praktiska delen av valideringen genomförs på arbetsplatsen.

Om våra utbildningar inom #kunskapforandrar

Några exempel på hur våra utbildningar kan användas:

  • Snabbutbildning för extrapersonal
  • Omställningsutbildning
  • Validering för att säkerställa kunskaper

Våra utbildningar genomförs i en kombination mellan digital undervisning och praktiska moment. Kurserna finns tillgängliga på vår pedagogiska lärplattform som är fylld med filmer, teoretiskt material och tester. Våra behöriga lärare möter eleverna bland annat via videokonferensmöten och chatt. Det enda eleven behöver är en dator eller surfplatta samt tillgång till internet. Några av våra utbildningar omfattar praktiska moment som genomförs i små grupper i Medlearns kvalitativa metodrum.

Statsbidrag för korta jobbspår

Konsekvenserna på arbetsmarknaden av coronavirusets spridning är dramatiska. Mot den bakgrunden utlyser Dua, Delegationen för unga och nyanlända till arbete,  statsbidrag (2020:2) för korta jobbspår och utbildningsinsatser. Bidraget riktar sig till arbetsgivare inom kommunal sektor där akuta rekryteringsbehov finns. Läs mer om statsbidraget och hur du kan ansöka här.  Obs! Sista ansökningsdag 31 maj!

För dig som är arbetsgivare inom vård och omsorg

Översätt »