Ansökan till de olika utbildningsformerna skiljer sig åt. Nedan finner du information om hur ansökningsprocesserna går till.

Komvux (kommunal vuxenutbildning)

Du ansöker hos vuxenutbildningen i din kommun. Det är också din kommun som behandlar din ansökan och tar beslut. När din ansökan är behandlad och du är antagen kommer en kallelse skickas från Medlearn med post cirka en vecka innan kursstart. Frågor angående antagning hänvisar vi till respektive kommun.

Arbetsmarknadsutbildning

Du ansöker till utbildningen via din handläggare på Arbetsförmedlingen. Kontakta Arbetsförmedlingen om du vill veta mer. Om din arbetsförmedlare bedömer att du kan ta del av en arbetsmarknadsutbildning planerar ni tillsammans vilken utbildning som passar dig bäst.

Yrkeshögskolan

Du söker till yrkeshögskolan via webbansökan som du finner en länk till på respektive utbildningssida här på webbplatsen. I webbansökan skapar du en inloggning och laddar sedan upp dina ansökningshandlingar och dokument som styrker din behörighet. Mer information om vad som krävs och urval hittar du under respektive utbildningssida.

Nästa utbildningsstart är hösten 2018 för samtliga utbildningar och orter.
Ansökningsperioden är olika för olika utbildningar. Gå in på respektive utbildningssida för att läsa mer om vilka tider som gäller för just den utbildning som du är intresserad av.

Högskolan

Vi erbjuder högskolestudier i samarbete med vår systerskola Bjørknes Høyskole i Oslo, Norge. Klicka här för information om hur du ansöker till utbildningarna.

CSN-berättigade utbildningar

Det kostar ingenting att gå en kommunal vuxenutbildning, arbetsmarknadsutbildning eller yrkeshögskoleutbildning genom Medlearn. Om du behöver ytterligare ekonomiskt stöd har du möjlighet att söka studiebidrag och lån hos CSN.

För högskolestudier i Oslo, Norge, kontakta Bjørknes Høyskole och CSN för frågor om lån och bidrag för studier utomlands.

Har du frågor som rör din ansökan eller dina studier? Kontakta en studie- och yrkesvägledare i din kommun eller hos oss. Läs mer här »