In * Nyheter, Tandsköterska, Yrkeshögskolan
Medlearn Yrkeshögskola (YH) har den 1 juli 2020 blivit tilldelade extraplatser på YH-utbildningen till tandsköterska. Bakgrunden är regeringens beslut att öka antalet studieplatser inom yrkeshögskolan till följd av coronakrisen.  Planerad studiestart för utbildningen är hösten 2020.

För att möta ett ökat behov av utbildning och omställning på arbetsmarknaden satsar nu regeringen på fler platser inom yrkeshögskolan. Medlearn Yrkeshögskola har blivit tilldelade extraplatser på utbildningen till tandsköterska.

Medlearn startar därmed en extra omgång av den statligt finansierade utbildningen till tandsköterska hösten 2020. Utbildningen har 30 platser, är på distans, den utgår från Kungsbacka och startar 21 september. Ansökan öppnar 2 juli och sista ansökningsdag är 5 augusti.

–  Det är jättekul att vi får ge fler möjlighet att ta del av utbildningen. Hittills har samtliga som studerat vid utbildningen i Kungsbacka fått anställning. När många idag har ett behov av att skola om sig är det glädjande att få erbjuda fler platser på en populär utbildning inom en bransch som efterfrågar kompetens, säger Martina Lindgren, affärsområdeschef Medlearn Yrkeshögskola.

Flera utbildningar inom Medlearn Yrkeshögskola

I dagsläget erbjuder Medlearn Yrkeshögskoleutbildningar till tandsköterska, ambulanssjukvårdare och specialistundersköterska runt om i Sverige.

5000 nya utbildningsplatser i regeringens coronasatsning

Totalt erbjuds 5 000 nya utbildningsplatser på yrkesutbildningar i höst som en del av regeringens coronasatsning. Många av platserna är inom bristyrken såsom exempelvis vård och omsorg.

Senaste inläggen
Translate »