Är du undersköterska och vill specialisera dig kring omvårdnaden av multisjuka äldre? Vill du vara med och påverka morgondagens äldrevård? Vidareutbilda dig till specialistundersköterska på Medlearn samtidigt som du arbetar.

Medlearn yrkeshögskola erbjuder utbildningen till specialistundersköterska för multisjuka äldre på deltid. Utbildningen ges på flera orter i Norr- och Västerbotten. Upplägget passar dig som vill ha möjlighet att kombinera arbete och studier.

Eftertraktad spetskompetens

Denna yrkeskompetens är eftertraktad på arbetsmarknaden och innehållet i utbildningen har tagits fram i nära samarbete med branschen för att matcha arbetsgivarnas behov.

Yrkestiteln ger dig spetskompetens inom bland annat specifik omvårdnad, etik och den palliativa vårdens värdegrund, välfärdsteknik och rehabiliterande vård och omsorg. Du får kompetens att på ett professionellt sätt möta äldre med en komplex sjukdomsbild och ett stort vårdbehov samt dennes anhöriga. Specialistundersköterskan arbetar som en viktig länk i teamet kring vårdtagaren. Utbildningen rustar dig även för att arbeta med utvecklingsfrågor, kvalitetsarbeten och handledning till personal.

Om utbildningen

Utbildningen omfattar 200 yrkeshögskolepoäng och läses på olika orter med 50% studietakt. Det ingår både lektioner, praktiska moment, studiebesök och olika typer av tentamen. Undervisning i klassrum sker normalt en heldag i veckan på en av orterna. Samlingsdagarna ger gruppen möjlighet att skapa ett viktigt framtida nätverk för sin kommande yrkesroll. I utbildningen ingår även LIA (lärande i arbete) om 30 poäng som utförs på en arbetsplats under 12 veckor.

Studiestöd via CSN

Utbildningen är avgiftsfri och berättigar till studiemedel. Du kan söka studiestöd via CSN. Som studerande på yrkeshögskolan med Piteå som studieort har du tillgång till Piteåbos studentlägenheter ».

Här kan du läsa till Specialistundersköterska – utbildningsstart hösten 2020

Undervisning

Pedagogiskt stöd
under utbildningen

På Medlearn är vi måna om att du som studerande trots eventuella funktionsvariationer ska nå målet att ta din YH-examen. Varje studerande har rätt att få individuella stödåtgärder utifrån sina behov. Om du blir antagen är det viktigt att du tidigt meddelar utbildningsledaren för vidare kartläggning av dina stödbehov.

Studieupplägg

På Itslearning hittar du uppgifter och material

Utbildningen kan läsas på flera orter, på 50% studietakt under 80 veckor. Undervisning och lärarhandledning sker online via lokalt lärcentrum på någon av studieorterna. Studierna genomförs via vår digitala lärplattform Itslearning där du hittar arbetsuppgifter och studiematerial.

Branschanpassad utbildning

Matchar arbetsgivarnas
behov av kompetens

Innehållet i utbildningen har tagits fram i nära samarbete med arbetsgivare inom yrkesområdet, vilket garanterar att yrkeskompetensen är eftertraktad på arbetsmarknaden.

Här kan du läsa mer om Yrkeshögskolan »

1. Det här krävs

För att kunna gå YH-utbildningen till specialistundersköterska multisjuka äldre ska du ha grundläggande behörighet för yrkeshögskolestudier 3 kap. 1§ enligt YHF. Läs mer om grundläggande behörighet här »

Om du har betyg från nya gymnasieskolan gäller lägst E i:

  • Svenska 1/ Svenska som andra språk 1
  • Etik och människans livsvillkor
  • Medicin 1
  • Psykologi 1
  • Vård och omsorgsarbete 1
  • Vård och omsorgsarbete 2

Utbildningen till specialistundersköterska är en vidareutbildning för dig som har studerat Vård- och omsorgsutbildningen tidigare samt arbetat som undersköterska på heltid i minst 12 månader.

Ett arbetsgivarintyg styrker din arbetslivserfarenhet och ska innehålla arbetad tid i procent, arbetets art samt under vilken tidsperiod anställningen omfattar. Anställningsintyg eller tidsrapportering är inte giltiga som intyg.

2. Reell kompetens, behörighet enligt 20% regeln och ansökan

Om du saknar gymnasieexamen eller motsvarande kan du uppfylla formell behörighet till yrkeshögskolan enligt 20% regeln eller via reell kompetens.

Läs mer om reell kompetens och behörighet enligt 20% regeln »

3. Så söker du

Du ansöker via anpassat digitalt ansökningsformulär. Ansökan är öppen fram till studiestart. Klicka här för information om hur du ansöker, vad du behöver bifoga och om hur urval sker vid många sökanden.

Läs mer om urval och hur du ansöker »

Varmt välkommen med din ansökan!

Graphic - Cloud - Blue

Kontakt Yrkeshögskolan

010-516 23 00

Telefontider
Måndag klockan 9-12
Onsdag klockan 13-15

Utbildningsledare
Annelie Löf
anneli.lof@medlearn.se
070 – 770 21 90

Ansvarig Yrkeshögskolan
Maria Virtanen
maria.virtanen@medlearn.se
070-718 25 38

Har du frågor om behörighet?
Maila till antagning@medlearn.se

Vi har besvarat de vanligaste frågorna här. Klicka på yrkeshögskola för alla frågor gällande Medlearns YH-utbildningar.

Översätt »