In * Nyheter, Barnskötare / Elevassistent, Komvux, Undersköterska

Med en första start under hösten 2020 erbjuder Medlearn nu lärlingsutbildningar där upp till 80 procent av utbildningen sker på arbetsplatsen. Utbildningarna som erbjuds som lärlingsutbildning är till barnskötare samt undersköterska med inriktning äldresjukvård.

 

Medlearn har sedan 1999 arbetat med att försörja den svenska vård- och omsorgen med utbildad personal. En nyhet i utbildningsportföljen är de nya lärlingsutbildningarna på gymnasial nivå. Utbildningarna erbjuds som kommunal vuxenutbildning (komvux). Via norrortskommunerna Upplands Väsby, Sigtuna, Sollentuna och Solna är undersköterskeutbildningen sökbar. Via Huddinge kommun bedriver Medlearn lärlingsutbildning till barnskötare.

Det som skiljer lärlingsupplägget åt mot andra utbildningar är att en stor del av utbildningen är förlagd på arbetsplats. Med ett lärlingsupplägg läses upp till 80 procent av utbildningen på arbetsplatsen – det innebär tre dagar i veckan på en arbetsplats och två dagar i skolan.

– Alla lär sig på olika sätt. Vissa är mer ”learning-by-doing” medan andra föredrar att spendera mer tid i ett klassrum med en lärare. Därför är det både viktigt och roligt att vi på Medlearn erbjuder utbildningar som passar alla. Oavsett vilken utbildningsform man föredrar, säger Sirpa Piirainen, rektor på Medlearn Flemingsberg och Täby.

Undervisningen inom lärlingsutbildningen till undersköterska sker på Medlearn i Täby och undervisningen till barnskötare sker på Medlearn i Flemingsberg. Läs mer om utbildningen till undersköterska här och till barnskötare här.

Utbildningarna söks via respektive kommuns webbplats.

Senaste inläggen

Ställ en fråga i livechatten

Translate »