Vill du göra skillnad för våra äldre, bidra till en ökad livskvalitet för dem som har byggt upp vårt samhälle? Vill du utbilda dig till undersköterska men samtidigt ha mer praktiska inslag i din utbildning? Då är Medlearns lärlingsutbildning till Undersköterska med inriktning äldreomsorg något för dig. Studera lärlingsutbildning via Komvux och få stora möjligheter att snabbt få jobb – för du behövs!

Undersköterska äldreomsorg passar dig som vill jobba med vård och omsorg av äldre. Med lärlingsupplägget kommer du ut i arbetslivet direkt. Du blir en i gänget på din lärlingsplats som vi ordnar åt dig och du lär dig det mesta om arbetslivet redan under din studietid. Du läser 70% av utbildningen på arbetsplatsen – tre dagar i veckan på arbetsplats och två dagar i skolan. Att jobba som undersköterska är meningsfullt och roligt. Du möter både kvinnor och män och du behöver kunna bemöta varje människa utifrån deras olika behov. Arbetsuppgifterna är varierande och kan exempelvis innebära att lägga om sår, personlig hygien, ledsagning, ge mat och medicin. Som utbildad kan du jobba inom hemtjänsten och på äldreboenden.

Sverige behöver fler undersköterskor

Behovet av undersköterskor i äldreomsorgen är stort. Kommuner, landsting och privata arbetsgivare över hela landet frågar efter utbildade undersköterskor. Som utbildad undersköterska har du alltså stora möjligheter att snabbt få jobb! Du har också möjlighet att vidareutbilda dig till andra yrken inom vården tex sjuksköterska.

MedLearn - Utbildning - Arbetsmarknadsutbildningar

Här kan du läsa undersköterska lärling

Undervisning

Så går
undervisningen till

Majoriteten av undervisningen sker på arbetsplats. De dagar du är i skolan sker undervisningen genom föreläsningar, seminarier och grupparbeten. Hos Medlearn får du möjlighet att anpassa utbildningen efter dina egna förutsättningar. När du börjar tar vi fram en individuell studieplan och du får tillgång till Itslearning – vår digitala plattform där du hämtar ditt studiematerial och arbetsuppgifter.

Praktik

APL (arbetsplatsförlagt lärande)

I utbildningen ingår det 70% arbetsplatsförlagd lärande, tre dagar i veckan är du på arbetsplats och två dar i skolan. Medlearn ordnar en lärlingsplats till dig på en riktig vårdarbetsplats. Där får du arbeta tillsammans med en handledare och du har möjlighet att träna på yrket i verkligheten, knyta kontakter med möjliga arbetsgivare och få chans till anställning efter dina studier.

Utbildningen är avgiftsfri och du kan söka studiestöd hos CSN.

Utbildning

Så blir du
undersköterska

Genom Komvux kan du utbilda dig till undersköterska. Hos Medlearn ska det vara enkelt att gå en utbildning som leder till jobb.

1. Det här krävs

För att bli antagen till en yrkesutbildning via Komvux behöver du vara 20 år och godkänd i svenska eller svenska som andraspråk samt matematik på grundläggande nivå. Du ska också vara skriven i en kommun som har utbildningar genom Medlearn. Mer information hittar du på hemsidan eller hos din hemkommun.
Information om att söka hittar du här »

2. Så här går utbildningen till

Oavsett om du går lärlingsutbildning, klassrum, distans eller flexstudier så får du tillgång till Itslearning – vår digitala lärplattform där du hämtar ditt studiematerial. Som elev får du en individuell studieplan som anpassas efter dina behov och förutsättningar. Här hittar du vilka kurser du ska läsa, under vilken tid samt vilka kurser du har fått betyg i. Du är varmt välkommen att kontakta våra studievägledare för att få svar på frågor samt hjälp med att lägga upp en individuell studieplan.

3. Så söker du

Ansökan gör du via din kommun. Du som bor i Sigtuna, Upplands Väsby, Sollentuna och Solna kan gå lärlingsutbildningen. Du läser på vår skola i Täby. Klicka här för att komma till ansökan. 

Translate »