In

Omställningsstudiestöd är ett helt nytt studiestöd för vuxna som är mitt i arbetslivet och som vill utbilda sig. Vill du ansöka om omställningsstudiestöd gör du det direkt via CSN:s webbplats. Du kan göra en ansökan om omställningsstudiestöd två gånger per år, och när du ansöker beror på när du dina studier börjar.

Precis som med vanligt CSN-studiestöd kan du ansöka för ett helt år på en gång, men inte mer. Ska du studera mellan den 1 januari och 30 juni kan du ansöka om omställningsstudiestöd tidigast den 1 oktober. Gäller det studier mellan den 1 juli och 31 december kan du tidigast söka den 1 april.

Det kan vara bra att känna till att det aldrig är för sent att lämna in en ansökan om omställningsstudiestöd. Utbildningen kan till och med ha påbörjats. CSN får varje år en viss summa till omställningsstudiestödet från riksdagen. Den ska delas lika mellan offentligt anställda och privatanställda. Pengarna fördelas sedan i den ordning som ansökningarna kommer in. Därför kan det vara bra att lämna in sin ansökan så fort som möjligt. Har du väl beviljats omställningsstudiestöd och påbörjat din utbildning har du förtur i nästa sökomgång, förutsatt att det är samma utbildning du söker för igen.

Senaste inläggen
Translate »