In * Nyheter, Yrkeshögskolan
Vilka tendenser kan bidra till en bättre och säkrare vård i framtiden? Utbildningsaktören Medlearn släpper rapport om tendenser och kompetensbehov på arbetsmarknaden samt bjuder in till webinarium fredag 27 november 2020 kl 9. Forskaren Anders Anell från Lunds universitet gästar.

Förändringstakten inom vård- och omsorg sker inte i lika hög fart som i många andra branscher, men den har både en stor inverkan och potential att lösa en del avgörande utmaningar för branschen.

Tendenser för en bättre och säkrare vård sammanställt i en rapport

Den 27 november 2020 släpps Medlearns rapport ”Tendenser för en bättre och säkrare vård – kompetensbehoven och yrkeshögskolans roll”. Den är framtagen utifrån dialoger med 100 arbetsgivare kring kompetensbehov inom vård och omsorg. Rapporten redovisar insikter från dialogen med arbetsgivare, branschorganisationer, från relevanta rapporter och nyheter inom området och presenteras i ett livesänt webinarium 27 november 2020.

Webinarium fredag 27 november 2020, kl 9-10

Vilka utmaningar och möjligheter ser arbetsgivarna kopplat till utvecklingen? Hur kan man arbeta med strategisk kompetensförsörjning? Vilka möjligheter erbjuder digitalisering och välfärdsteknik?

Under webinariet kommer vi att gå igenom ett par större tendenser kopplat till frågorna ovan, tillsammans med konkreta exempel från verksamheter och regioner i landet.

Medverkande

Martina Berg, affärsområdeschef Yrkeshögskola på Medlearn. Initiativtagare till rapporten.

Anders Anell, forskare Lunds universitet. Anders presenterar delar av sin rapport ”Vården är värd en bättre styrning” med fokus på specifika utmaningar inom vård och omsorg, och möjliga lösningar såsom digitalisering, lärande och innovation samt förändringsprocesser.

Rapporten kopplad till expansion inom yrkeshögskolan

Rapporten är kopplad till Medlearns satsning inom yrkeshögskolan. Medlearn är utbildningsaktören som varje år utbildar tusentals personer till yrken inom vård- och omsorg. Med ett nära samarbete med arbetsmarknaden ser vi att den i befinner sig i snabb förändring, vilket ställer nya krav på arbetsgivare och medarbetare.

Medlearn har i över 20 år bedrivit yrkeshögskoleverksamhet och planerar under 2021 utöka sitt utbud av skräddarsydda utbildningar för att kompetensförsörja och säkra framtidens arbetsmarknad inom vård, hälsa och omsorg.

Läs mer om webinariet här: www.medlearn.se/webinarium
Ladda ner rapporten ”Tendenser för en bättre och säkrare vård – kompetensbehoven och yrkeshögskolans roll”.

Senaste inläggen

Ställ en fråga i livechatten

Translate »