In * Nyheter, Intervjuer Elever, Tandsköterska, Yrkeshögskolan
Amina tog examen från Medlearns tandsköterskeutbildning i Kista. Under den sista terminen av utbildningen genomförde hon en åtta veckor lång LIA (Lärande i arbete) på Aqua Dental i Sollentuna. En lyckad praktik som resulterade i anställning innan examen.

Varför valde du att söka till Medlearn i Kista?

– Jag hade hört gott om dem och skolan ligger nära där jag bor, så Medlearn i Kista var mitt förstahandsval. Det är en bra skola som vet vad dem gör. Jag gillar upplägget på utbildningen och att första LIA-perioden kommer så pass tidigt som den gör under utbildningen, det gör att man snabbt får förståelse för tandläkarbranschen, säger Amina.

Lockad av utbildning med mycket praktik

Amina blev intresserad av yrket efter att en vän till henne studerade till tandsköterska. Hon lockades av utbildningens många praktiska inslag och har alltid varit intresserad av tandvårdsbranschen. Det som fick henne att satsa på just yrket till tandsköterska var kravet på den service en tandsköterska ska leverera till både tandläkare och patient.

– Det händer ganska ofta när tandläkaren går ut ur rummet att patienten öppnar upp sig och berättar om olika problem och funderingar den har. Det gör att man känner en nära kontakt med patienten, vilket jag upplever som det bästa med att vara tandsköterska, säger hon.

En lyckad praktikplats

Utbildningen till tandsköterska på Medlearn är 65 veckor lång och innehåller totalt 16 veckor LIA.

Amina valde själv att söka sin sista LIA-period på Aqua Dental i Sollentuna. Ett beslut hon inte ångrar.

– Jag har gått förbi Aqua Dentals klinik i Sollentuna ganska ofta och jag har tänkt att den ser fin ut, det ser inte ut som en tandläkarklinik utan snarare som en hotellobby. På skolan pratade vi ofta om praktikplatser och Aqua Dental var ett återkommande ämne, det är många som vill vara där, berättar Amina.

Om du får drömma fritt gällande ditt arbete efter examen, hur ser det då ut?

– Jag har svårt att bestämma mig. Tandsköterska vet jag absolut att jag vill jobba som, men samtidigt lockar det väldigt att studera vidare till ortodonti-assistent*. Det som intresserar mig i det är möjligheten till att ha en egen tidbok och egna patienter. Men jag börjar som tandsköterska så får vi se, säger Amina.

Praktikplats som ledde till anställning

Aminas insats på Aqua Dental resulterade i en anställning på mottagningen.

– Att ta emot praktikanter är ett perfekt tillfälle för oss att hitta nya duktiga kandidater. Vi är väldigt glada att Medlearns studenter vill praktisera hos oss då vi vet att eleverna där är kompetenta och ambitiösa, berättar Rikard Virta, ägare av Aqua Dental.

Funderar på att studera till Tandsköterska på Medlearn?

Till andra som funderar på att studera till tandsköterska på Medlearn hälsar Amina att om man bara är nyfiken löser sig det mesta.

– Gör det! Testa! Det värsta som kan hända är att du inte trivs, men så länge du gillar service och att arbeta med människor tror jag att du hittat rätt. Var nyfiken och närvarande så ordnar sig det mesta, säger hon.

Ansökan till Medlearns Tandsköterskeprogram är öppen mellan 1 mars – 12 april 2024. Läs mer om utbildningen på www.medlearn.se/tandskoterska.

*Tandregleringsassistent

Senaste inläggen
Showing 1 comments
pingbacks / trackbacks

Ställ en fråga i livechatten

Translate »