In * Nyheter, Yrkeshögskolan
Till hösten startas en ny YH-utbildning i Norr- och Västerbotten. Utbildningen, som riktar sig till vård- och omsorgschefer som vill fylla på med mer kompetens eller är i behov av omställning, anordnas av Medlearn i samarbete med Dorotea kommun.

Nyligen blev det klart med vilka orter i Sverige som får tilldelat så kallade korta YH-utbildningar. I Norra Sverige blev en av Medlearns utbildningar beviljad. Utbildningen heter ”Förändringsledning och digitalisering för chefer inom vård och omsorg” och startar i november 2021.

Utbildningen studeras på distans och riktar sig till chefer och ledare i Norr- och Västerbotten som ska genomföra förändring och implementering av digitalisering i sin verksamhet och stödja sina medarbetare i arbetet. Utbildningen är formad för att kunna arbeta vid sidan av studierna.

Framgångsrik modell

Alla YH-utbildningar som tas fram matchas mot arbetslivets behov. Medlearn arbetar tätt med Akademi Norr och deras 13 medlemskommuner i Norrlands inland, däribland Dorotea kommun, för att kartlägga vilka kompetensbehov som finns på arbetsmarknaden. En modell som de tror mycket på.
– Det sker en massiv tillväxt just nu i norra Sverige med miljardinvesteringar samtidigt som det inte funnits så många YH-utbildningar. Behovet av fler utbildningar är enormt. När vi tar fram skräddarsydda utbildningar tillsammans med kommunerna så blir det win-win för alla, säger Martina Berg, affärsområdeschef YH vid Medlearn.

Utbildningen pågår mellan 22 november 2021 till 11 februari 2022. Ansökan stänger 29 oktober. Läs mer här.

Vid frågor kontakta:

Martina Berg, affärsområdeschef YH Irisgruppen, Medlearn
Telefon: 070 610 44 99
E-post: martina.berg@irisgruppen.se

Senaste inläggen

Ställ en fråga i livechatten

Translate »