In * Nyheter, Tandsköterska, Yrkeshögskolan
Ingen start för Tandsköterska Flex hösten 2020! Från hösten 2020 planerade Medlearn erbjuda yrkesutbildningen till tandsköterska som privat alternativ. Ingen utbildningsstart  sker hösten 2020.

Medlearn levererar redan utbildningen inom ramen för yrkeshögkolan i Kista, Halmstad och Västerås. Tandsköterska Flex är ett flexibelt alternativ där studenten själv väljer sitt studieupplägg – antingen i klassrum eller distans.

Tandsköterska Flex har sin bas på Medlearn Kungsbacka. Utbildningen startar under hösten 2020 och kommer att erbjuda platser till 35 sökanden.

Utbildningen är sökbar för privatpersoner men riktar sig även till företag och organisationer. Efter avslutad utbildning kommer den studerande att vara redo för ett yrke som tandsköterska med goda chanser att snabbt komma ut i arbete.

– Det finns medarbetare inom tandvården som saknar formell kompetens och privatpersoner som av olika skäl vill garantera sig en plats på utbildningen. Vi erbjuder idag samma utbildning inom ramen för yrkeshögskolan men antal platser är begränsade, det är många kvalificerade sökande och det här kan vara ett sätt att öka chanserna till en studieplats, berättar Martina Lindgren, affärsområdesutvecklare inom yrkeshögskolan på Medlearn.

Privat alternativ på yrkeshögskolenivå

Tandsköterska Flex står, liksom yrkeshögskoleutbildningen till tandsköterska, under tillsyn av Myndigheten för Yrkeshögskolan. Det betyder att den har samma kunskapskrav, innehåll och nationella kursupplägg som yrkeshögskoleutbildningen och kvalitetsgranskas av myndigheten.

– Skillnaden är att utbildningen inte har statligt stöd och då utgår istället en studieavgift. Den är heller inte studiemedelsberättigad, vilket innebär att man ej kan få CSN. Medlearn kommer därför erbjuda en finansieringslösning tillsammans med en extern aktör där man kan låna till bland annat studieavgiften, berättar Martina Lindgren.

Flex- utbildning i klassrum eller på distans

Den andra stora skillnaden till yrkeshögskoleutbildningen är det flexibla studieupplägget. Distanslösningen möjliggör att man kan ta del av utbildningen var än man bor i landet. Passar det studenten bättre att delta i klassrumsundervisningen i Kungsbacka så är det också möjligt. Här väljer studenten det upplägg som passar den bäst.

Ansökan

Ansökan är stängd. Ingen utbildningsstart hösten 2020!

Senaste inläggen

Ställ en fråga i livechatten

Translate »