In * Nyheter, Arbetsgivarutbildning, Validering
Coronapandemin innebär stora utmaningar för hela samhället och extra påfrestande är det inom vård och omsorg. Behovet av kvalificerade medarbetare ökar lavinartat. Särskilt tillfällig personal som kan förstärka verksamheter utsatta för extrem belastning.

– Medlearn vill bidra med både erfarenhet och kompetens för att bidra till att möta konsekvenserna av covid-19, säger Veronica Grimheden Myhrström, utbildningsdirektör på Medlearn.

I över 20 år har Medlearn utbildat inom vård- och omsorg och för de behov som uppstår.

– Vi förstår att möjligheten att ta in extraresurser för att klara trycket och avlasta befintlig omsorgspersonal är helt avgörande. Därför har vi utvecklat nya korta utbildningar som gör det möjligt för fler personer att snabbt börja arbeta inom vård- och omsorgssektorn, fortsätter hon.

Skräddarsydda snabbutbildningar

Med tre nya utbildningserbjudanden kan personer få kompetens som gör det möjligt att snabbt börja arbeta inom vård- och omsorg.

  • Intensivutbildning- introduktion till vård och omsorg, digital utbildning – 3 dagar
  • Heltidsutbildning, kombination mellan digital undervisning och praktiska moment – 8-12 veckor
  • Validering

Så kan snabbutbildningarna användas

De olika erbjudandena passar olika målgrupper och är anpassade utifrån tidigare kompetens.

Intensivutbildningen, 3 dagar, ger möjligheter att jobba som extraresurs inom vård och omsorg och avlasta befintlig personal. Den kräver inga förkunskaper av vårdyrket och den riktar sig exempelvis till varslade inom andra servicebranscher.

Heltidsutbildningen, 8-12 veckor, ger en introduktion till vårdnära servicetjänster som avlastar utbildad vård- och omsorgspersonal. Med denna utbildning kan deltagaren bli en viktig resurs till exempel som personlig assistent eller inom hemtjänsten.

Validering innebär kompetenskartläggning, bedömning och utbildning och ger personer med arbetslivserfarenhet inom vården möjlighet till formell yrkeskompetens som vårdbiträde eller undersköterska.

– Dessa utbildningar kan användas som introduktion för extrapersonal, omställningsutbildning eller för att säkerställa kunskaper, berättar Anne Lindgren, affärschef. Vi får frågor från arbetsgivare och samverkar nu för att kunna möta specifika behov i olika verksamheter, fortsätter hon.

För mer information om Medlearns korta utbildningar se www.medlearn.se/kunskapforandrar

Kontakt

Ulrika Rattfeldt Howchin | Tel: 0724-021 934 | E-post: ulrika.rattfeldthowchin@irisgruppen.se

Senaste inläggen

Ställ en fråga i livechatten

Translate »