In * Nyheter, Events, Yrkeshögskolan
Den 30/1 håller Handelskammaren i Mälardalen ett branschseminarium med temat hur vi säkrar framtidens vårdbransch via Yrkeshögskolan (YH). Till seminariet är Martina Lindgren, affärsområdesutvecklare för YH på Medlearn, inbjuden. Hon kommer att prata om hur yrkeshögskoleutbildningar i allmänhet och Medlearn i synnerhet kan hjälpa till och kompetensförsörja framtidens vårdbransch.

Hur går det till att starta en YH-utbildning och hur mycket kan arbetsgivare påverka innehållet av utbildningarna?

En utbildning som ges inom ramen för Yrkeshögskolan skräddarsys efter vilket behov som föreligger i arbetslivet. Utformningen av utbildningarna tas fram i samverkan med branschen vilket skapar utbildningar direkt anpassade efter det behov som finns.

– Yrkeshögskolan som studieform är direkt kopplad till framtida kompetensbehov. De utbildningar som beviljas av Myndigheten för yrkeshögskolan (MYH) är baserade anställningstillfällen och dessutom skräddarsydda av arbetsgivare. Att samverka tillsammans med arbetsgivare inom vården och väcka engagemang hos yrkesverksamma är viktigt när framtidens utbildningar inom hälso- och sjukvården utformas, säger Martina Lindgren inför seminariet.

För att prata om hur kompetensbristen kan lösas med hjälp av ett nära samarbeta mellan YH-aktörer och arbetsgivare i branschen deltar utöver Medlearn även representanter från Myndigheten för yrkeshögskolan och Vård- och omsorgscollege.

Seminariet är kostnadsfritt. Läs mer och anmäl dig till seminariet här.

Om Medlearn Yrkeshögskola

Medlearn erbjuder flertalet yrkeshögskoleutbildningar, däribland till ambulanssjukvårdare och tandsköterska. Till hösten startar den nya utbildningen till Specialistundersköterska Multisjuka Äldre i Norrland.

Senaste inläggen

Ställ en fråga i livechatten

Translate »