Nu kan du studera en utbildning till undersköterska på betald arbetstid via Medlearn!

Låter det här som något för dig?

Kontakta Medlearn på syv@medlearn.se om du har frågor och funderingar!

Medlearn erbjuder elever att ta del av Äldreomsorgslyftet, vilket är Regeringens satsning på äldreomsorgen. Det innebär att du som jobbar inom vården nu kan utbilda dig kostnadsfritt under arbetstid. Dessutom garanteras du en fast anställning efter examen!

Med arbetslivserfarenhet har du säkerligen massor av praktisk kunskap av yrket. Med Medlearns hjälp kan denna kunskap omvandlas till teoretisk kunskap genom validering. Därmed kan din studietid kortas. Läs mer om validering här.

Så här gör du:

  • Meddela din chef om möjligheten av att studera på arbetstid finns via det som heter Äldreomsorgslyftet.
  • Beroende på vilken kommun du bor i (det är kommunen som du söker via) ser nästa steg lite olika ut. Kontakta din hemkommun för aktuell information över hur det ser ut där du bor!
  • Om din chef godkänner att du får ta del av Äldreomsorgslyftet söker du till utbildningsanordnaren via din hemkommun. I detta fall är utbildningsanordnaren Medlearn. Det finns ofta möjlighet att välja studieform (distans eller klassrum) samt om du vill studera på heltid eller halvtid.

Vården skriker efter arbetskraft

Undersköterskor spås en ljus framtid på arbetsmarknaden. Det är en brist på utbildad personal och jobbmöjligheterna är därför många. Regeringens beräkningar visar att 136 000 nya undersköterskor och vårdbiträden kommer att behövas till 2026. Att utbilda sig till undersköterska är därför ett av de mer jobbsäkra besluten man kan ta idag.

En utbildning till undersköterska via Medlearn

Hos Medlearn erbjuds landets blivande undersköterskor en flexibel och individanpassad studietid med goda chanser till arbete efter avslutad utbildning. Utbildningen ges på distans och i klassrum och omfattar ungefär 60 veckors studier – men som också kan förkortas med validering. Läs mer om undersköterskeutbildningen här. 

Är du arbetsgivare inom vård- och omsorg och är i behov av att resurssätta din verksamhet med extrapersonal? Läs mer om hur Äldreomsorgslyftet fungerar för dig. 

Translate »