In * Nyheter, Tandsköterska, Yrkeshögskolan
Medlearns nya utbildning Tandsköterska Flex var planerad att starta under hösten 2020. Nu meddelar Medlearns Yrkeshögskola att utbildningen, som skulle ha sin bas i Kungsbacka, inte kommer att starta som en följd av Coronakrisen.

Under våren fick Medlearn tillstånd av Myndigheten är Yrkeshögskola (MYH) att starta tandsköterskeutbildningen Tandsköterska Flex, en privat utbildning på yrkeshögskolenivå. Den första utbildningsstarten var planerad till augusti 2020.

Nu meddelar Medlearn Yrkeshögskola att ingen utbildningsstart kommer att ske.

– Både samhället i stort och arbetsmarknaden just nu är mycket orolig som en följd av Coronakrisen. Vi har idag för få personer som tackat ja till utbildningen för att kunna starta den och det är möjligt att den pågående epidemin påverkat läget, säger Martina Lindgren, affärsområdeschef för Medlearn Yrkeshögskola.

Medlearn bedriver tandsköterskeutbildning på yrkeshögskolenivå på flera orter i Sverige. I dagsläget erbjuds utbildningen i Västerås, Halmstad och Stockholm Kista.

– Vi ser fram emot att fortsätta kompetensförsörja branschen genom att utbilda tandsköterskor på våra andra orter genom våra befintliga yrkeshögskoleutbildningar, avslutar Martina Lindgren.

Har du frågor? Kontakta Martina Lindgren på martina.lindgren@irisgruppen.se.

Senaste inläggen

Ställ en fråga i livechatten

Translate »