In * Nyheter, Intervjuer Elever, Undersköterska
På Medlearn i Flemingsberg erbjuds utbildningar till undersköterska, barnskötare samt elevassistent. Möt en av eleverna, Sonah-Sa, som läser på Medlearn för att i framtiden kunna nå sin dröm; att förändra äldreomsorgen.

Ett stenkast från Södertörns Högskola och Karolinska sjukhuset Huddinge, ligger Medlearn Flemingsberg. Där läser många elever utbildningar till yrken inom vård och omsorg samt barn och fritid.

Den konstintresserade Sonah-Sa, som brinner för att göra skillnad inom äldreomsorgen, läser till undersköterska på Medlearn.

– Det känns som att tiden för undersköterskestudier är inne. Jag har studerat konst tidigare och samtidigt arbetat parallellt inom hemtjänsten. När man har arbetat inom vården ser man vad det är som behöver förändras i den. Genom att utbilda mig har jag möjlighet att hjälpa människor men även kunna påverka och göra skillnad, säger Sonah-Sa.

Goda chanser till jobb

Sonah-Sa kom i kontakt med Medlearn via en kollega som tipsade henne om utbildningen.

– En kollega från hemtjänsten hade studerat på Medlearn och var väldigt nöjd. Hon berättade att man i utbildningen får den kunskap som behövs för att kunna utföra jobbet på bästa sätt, berättar hon.

En utbildning till undersköterska via Medlearn ger en goda teoretiska kunskaper som under hela studietiden praktiseras i äkta sjukhusmiljö. Mixen av praktik och teori under utbildningen ger eleverna de bästa förutsättningarna i sitt framtida yrkesliv.

– Om man älskar att hjälpa människor bör man studera till undersköterska. Dessutom ger man sig själv en stor säkerhet inför framtiden då den stora efterfrågan på undersköterskor ger goda chanser till att få jobb, säger Sonah-Sa.

Sonah-Sa drömmer om en förbättrad äldreomsorg

– Eftersom att jag redan har praktisk kunskap inom främst äldreomsorg vill jag nu komplettera det med teoretisk kunskap om medicin. Ju mer kunskap jag besitter desto större är chansen att jag når min dröm i att kunna göra skillnad inom den, säger hon.

Hon fortsätter.

– Jag brinner för att ge de äldre en bättre livskvalité.

Sök idag via vuxenutbildningen på kommunens hemsida

Medlearn erbjuder yrkesutbildningar på uppdrag av många kommuner runt om i Sverige. Ansökan sker via vuxenutbildningen i respektive kommun
Läs mer om de olika utbildningarna och orterna »

Senaste inläggen
Translate »