Social dokumentation inom LSS

Digital utbildning - 34 minuter distansutbildning, motsvarar en halvdags lärarledd utbildning.

Söker du som arbetsgivare lösningar på kompetensutveckling av ny
och befintlig personal inom vård och omsorg? Då har du kommit rätt!

Behöver du
kompetensutveckla
din personal?

Kontakta oss för
mer information »

Behöver du kompetensutveckla din personal? Kontakta oss för mer information »

En digital kurs för dig som vill maximera din inverkan inom LSS-verksamhet. Med vår onlineutbildning Social dokumentation inom LSS, bemästrar du detta område, där resultatet blir ökad effektivitet och förbättrad vård för patienter. Det öppnar även dörren till nya karriärmöjligheter. Ta kontroll över din framtid som en framstående professionell inom LSS-området!
Uppskattad tidsåtgång för genomförande – Ca 34 minuter.


Se aktuell prislista »

Utbildningen kan genomföras av en hel arbetsgrupp där alla i teamet deltar oavsett yrkestitel, men kursen kan också läsas av enskild person som önskar veta mer om ämnet.

Vill du som arbetsgivare ge dina medarbetare möjlighet att förbättra arbetet gällande Social dokumentation inom LSS?

Social dokumentation inom LSS är en skräddarsydd onlineutbildning om social dokumentation för de som är engagerade inom LSS-området och strävar efter att stärka sin kompetens. Kursen fokuserar på att utveckla kunskapen kring vad som bör dokumenteras, de mest effektiva dokumentationsmetoderna, och hur detta direkt påverkar verksamhetens framgång. Vi kommer också att utforska kraven för dokumentation, skyldigheten att rapportera och hanteringen av sekretessfrågor. Dessutom kommer vi att analysera processen för att fatta avgörande biståndsbeslut.

Detta ingår i den digitala utbildningen Social dokumentation inom LSS:
 • Dokumentation: Vi granskar vilka element som kräver dokumentation, dess syfte och ansvarsperson.
 • Dokumentationsskyldighet: Vi förtydligar betydelsen bakom dokumentationsansvaret.
 • Vad är skillnaden mellan social dokumentation och hälso- och sjukvårdsdokumentation? Vi analyserar olikheterna mellan dokumentation inom socialt arbete och inom hälso- och sjukvård.
 • Social dokumentation i tre steg: Vi utforskar stegen inom social dokumentation – inklusive planering, utförande och uppföljning.
 • Hur ska dokumentationen se ut och vad behöver du tänka på? Vi ger vägledning gällande dokumentationsprocessen.
 • Exempel och reflektion – Hur ska dokumentationen se ut och vad behöver du tänka på? Här får du möjlighet att reflektera över dokumentationsmetoder och överväganden.
 • Övning – Hur ska dokumentationen se ut och vad behöver du tänka på? Du får utföra en övning med tillgång till facit för att förstå dokumentationsmetoder och överväganden.
 • Biståndsbeslut och beställning till utföraren – steg för steg: Vi förklarar steg för steg hur beslut om stöd och beställningar till utförare fungerar.
 • Avvikelser och rapporteringsskyldigheten enligt lex Sarah del 1: Vi analyserar avvikelser och förklarar hur skyldigheten att rapportera ser ut enligt lex Sarah.
 • Avvikelser och rapporteringsskyldigheten enligt lex Sarah del 2: Vi fortsätter med den andra delen av avvikelser och förklarar ytterligare om rapporteringsskyldigheten enligt lex Sarah.

Den digitala utbildningen är tillgänglig dygnet runt, vilket ger dig flexibiliteten att studera enligt ditt eget schema och behov. Det är ett bekvämt, effektivt och ekonomiskt fördelaktigt val för att förbättra dina färdigheter gällande Social dokumentation inom LSS.

Utforska Social dokumentation inom LSS

Social dokumentation inom LSS är av yttersta vikt för att bistå personer med funktionsnedsättningar. Genom att noggrant dokumentera patienternas behov kan professionella erbjuda mer effektivt stöd. Vår webbaserade utbildning är utformad för att rusta dig inför detta ansvarsfulla arbete.

Det innebär att korrekt registrera patienternas information, inklusive personliga detaljer, medicinska historier och psykologiska utvärderingar. Det ger yrkesverksamma chansen att samla in och utvärdera information för att kunna erbjuda optimalt stöd.

Det spelar även en avgörande roll eftersom det möjliggör skräddarsydda stödinsatser, möjligheten att följa upp patienternas framsteg och garantera deras välbefinnande genom dokumentation av individuella stödplaner och säkerhetsåtgärder.

Kursen Social dokumentation inom LSS – ett samarbete mellan Medlearn och Diploma

Kursen är framtagen tillsammans med Diploma, Sveriges största leverantör av onlineutbildning. När du beställer kursen får du inloggningsuppgifter skickat till dig från Diploma.

Om du beställer kursen under kontorstid en vardag får du inloggningsuppgifterna direkt, som längst inom ett par timmar. Beställer du en helgdag kan du behöva vänta till påföljande vardag.

Utbildare: Lisa Gustafsson – Utbildare och affärsutvecklare på Medlearn

Lisa Gustafsson är en framstående utbildare och affärsutvecklare på Medlearn, där hon har varit en nyckelperson i utvecklingen av flera vårdutbildningar och informationsfilmer. Hennes arbete har präglats av en imponerande kombination av pedagogisk skicklighet och affärssinne. Genom samarbete med vårdexperter har hon bidragit till att skapa relevanta och effektiva utbildningsprogram.

Ta chansen och gå onlineutbildningen för att få de nödvändiga kunskaperna och färdigheterna som krävs för att göra en meningsfull skillnad i livet för personer med funktionsnedsättningar och för att vara en professionell som kan erbjuda det bästa möjliga stödet och vård. Bli en expert på Social dokumentation inom LSS!

Nyfiken på kursen Social dokumentation inom LSS? Se ett smakprov här.

Social dokumentation inom LSS | Digital utbildning | Onlineutbildning | Medlearn.se

Är du arbetsgivare och vill veta mer om den digitala utbildningen gällande Social dokumentation inom LSS?

Välkommen att kontakta Ulrika Rattfeldt Howchin på:

Tel: 0724-021 934
E-post: ulrika.rattfeldthowchin@irisgruppen.se

Eller lämna dina kontaktuppgifter nedan så kontaktar vi dig.

 • Skriv vilka kurser eller demo ni specifikt är intresserade av.

För dig som är arbetsgivare inom vård och omsorg

Translate »