In * Nyheter, Arbetsgivarutbildning, Arbetsmarknadsutbildning, Komvux, Undersköterska, Vårdbiträde
Regeringens Äldreomsorgslyft syftar till att stärka kompetensen inom äldreomsorgen genom att ge ny och befintlig personal möjlighet att gå utbildning till vårdbiträde eller undersköterska på betald arbetstid. Medlearn levererar utbildningarna på flera orter i landet.

Staten skjuter till totalt 1,7 miljarder kronor under 2022 för vårdutbildningar inom regionalt yrkesvux. Utbildningarna som omfattas av satsningen är vårdbiträde samt undersköterska.

10 000 nya jobb inom äldreomsorgen via Äldreomsorgslyftet

Arbetsmarknadens parter, Sveriges Kommuner och Regioner samt Kommunal, har kompletterat regeringens satsning med en överenskommelse om att alla som deltar i Äldreomsorgslyftet erbjuds en fast anställning på heltid. Tillsammans bedöms satsningen leda till 10 000 nya tillsvidareanställningar på heltid inom äldreomsorgen.

– Utbrottet av covid-19 har tydligt synliggjort det svåra bemanningsläge som vård och omsorg står inför, i synnerhet äldreomsorgen. Med Regeringens satsning Äldreomsorgslyftet ges möjlighet att stärka kompetensen och förhoppningsvis attrahera fler att söka sig till dessa samhällsviktiga yrken. Vi ser fram mot att bidra i arbetet att kompetensförsörja branschen säger Veronica Grimheden Myhrström, utbildningsdirektör på Medlearn.

Medlearn är en av landets främsta utbildningsaktörer inom hälsa, vård och omsorg och är leverantör av kommunal vuxenutbildning på flera orter i landet. Bara på de orter där Medlearn redan finns idag beräknas cirka 5000 nya platser tillsättas.

Är du intresserad?

Arbetar du redan inom äldreomsorgen men på en tidsbegränsad anställning? Är du varslad, uppsagd eller arbetslös från en annan bransch och önskar söka dig till vård och omsorgsverksamhet? Då kan du omfattas av Äldreomsorgslyftet. Ta kontakt direkt med din kommun för mer information.

Är du arbetsgivare, läs Socialstyrelsens information om bidrag till kommuner för Äldreomsorgslyftet nedan.

Läs mer!

Läs regeringens pressmeddelande: Regeringens Äldreomsorgslyft beräknas leda till 10 000 nya tillsvidareanställningar på heltid inom äldreomsorgen »
Läs Socialstyrelsens information om bidrag till kommuner för Äldreomsorgslyftet »
Läs Medlearn kompetensutvecklar din personal via Äldreomsorgslyftet »
Läs Information om att söka utbildningsmedel genom Äldreomsorgslyftet »

Senaste inläggen

Ställ en fråga i livechatten

Translate »