In * Nyheter, Yrkeshögskolan

Medlearn får tilldelning av tre YH-utbildningar. Detta meddelar Myndigheten för Yrkeshögskolan (MYH) måndag 11 januari 2024.

Myndigheten för Yrkeshögskolan (MYH) har godkänt ett större antal YH-utbildningar jämfört med föregående år tack vare ökad finansiering från regeringen och en utvidgad budget. Syftet är att möta Sveriges växande kompetensbehov, underlätta omställning och förbättra matchningen på arbetsmarknaden.

Medlearn yrkeshögskola tilldelas tre YH-utbildningar, en nyhet och två omsök

– Vi är glada och stolta över beskedet som ytterligare stärker Medlearns viktiga roll i att tillhandahålla kvalificerad arbetskraft till hälso- och sjukvårdssektorn, säger Maria Virtanen, utbildningschef YH.

90 procent av Medlearns studenter säkrar arbete efter avslutade studier, vilket understryker yrkeshögskolans betydelse i en dynamisk arbetsmarknad. De beviljade utbildningarna omfattar förnyat förtroende för Specialistundersköterska Röntgen och Ambulanssjukvårdare samt en ny utbildning: Specialistundersköterska inom barn- och ungdomssjukvård.

– Det är roligt att utvidga Medlearns verksamhet och den nya utbildningen till Specialistundersköterska inom barn- och ungdomssjukvård faller väl in i vårt erbjudande. Vi ser fram mot att erbjuda fler samhällsviktiga utbildningsplatser till hösten, säger Maria Virtanen.

Beviljade utbildningar till Medlearn 2024

  • Ambulanssjukvårdare – 3 omgångar beviljade, nya starter 2024, 2025, 2026.
  • Specialistundersköterska röntgen – 2 omgångar beviljade, nya starter 2024, 2025.
  • Specialistundersköterska inom barn- och ungdomssjukvård – 3 omgångar beviljade, nya starter 2024, 2025, 2026.

Medlearns samtliga YH-utbildningar

Senaste inläggen
Translate »