In * Nyheter, Barnskötare / Elevassistent, Intervjuer Elever, Komvux
På Medlearn kan du studera barn- och fritidsprogrammet med inriktningarna barnskötare och elevassistent. En av alla elever som just nu studerar på Medlearn är Aziz Bicen som snart slutför sina studier till barnskötare. Vi har träffat Aziz som berättar om sin syn på att arbeta som barnskötare och om att vara nyckeln till någons framtid. 

Aziz är en driven och glad 23-åring som brinner för att göra skillnad på djupet för de barn han jobbar med på förskolan. Sedan mars 2020 har Aziz studerat till barnskötare via Medlearn i Flemingsberg. Att valet föll på Medlearn var efter ett tips från hans chef på den förskola han jobbar på.

– Jag har jobbat på samma förskola i ett antal år. Tillslut sa min chef att de gärna ville satsa på mig och att jag därför kunde utbilda mig men fortfarande jobba kvar. Då tipsade hon om Medlearn och valet blev enkelt, säger Aziz.

För Aziz, som beskriver sig själv som en kreativ själ som utöver arbetet är intresserad av musik, böcker och skrivande, kom intresset av att jobba inom barnomsorgen efter studenten. Han har alltid haft ett intresse för människor. Och genom att få jobba med barn menar Aziz att man verkligen får möjlighet att bidra till skillnad och att de får en bra start i livet.

– Barn är så otroligt smarta. Och jag tror inte det finns något annat jobb där man får så mycket kärlek. Världen är inte den finaste platsen, och mycket börjar i barndomen. Där ser jag mig själv lite som nyckeln till deras framtid, att jag vill ge dem den finaste starten i livet och vara med och forma dem till bra människor, säger Aziz.

Studerat sedan mars 2020

Sedan mars 2020 har Aziz studerat på Medlearn i Flemingsberg. Utbildningen har på grund av pandemin förlagts på distans. Dock har det inte varit några större bekymmer för Aziz då han beskriver sin lärare som väldigt bra.

– Min lärare Kaarin har jag haft under större delen av utbildningen, och hon har varit jättebra. Hon är väldigt inspirerande, motiverande och bjuder upp till diskussion. Fastän det är på distans har vi en väldig tät dialog med läraren. Så jag har ingenting att klaga på, säger Aziz.

Trots många intressen som är åt det kreativa hållet planerar Aziz att fortsätta sin yrkesmässiga bana inom det han talar så gott om – barnomsorgen. Han är snart färdigutbildad barnskötare och har då avklarat 60 studieveckor via Medlearn.

– Nu när jag snart är klar med mina studier är drömmen att jobba med lite äldre barn. Det är så häftigt att se deras utveckling. De jag skolade in för några år sedan, som då inte kunde hålla i en penna, börjar nu i skolan och ritar hela teckningar. Kanske vidareutbildar jag mig till specialpedagog då barn med särskilda behov har en speciell plats i mitt hjärta, säger Aziz.

En djupare förståelse som utbildad

Aziz, som snart är färdigutbildad barnskötare går från att arbeta som outbildad till utbildad på samma arbetsplats. Skillnaden mellan att arbeta med ett yrke som outbildad, till att utbilda sig anser han vara att han nu har en djupare förståelse för det han gör.

– Tidigare har jag gjort saker utan att tänka på varför. Nu förstår jag syftet med vissa aktiviteter, säger han.

Medlearn erbjuder utbildningar inom vård, hälsa och omsorg via kommunal vuxenutbildning, yrkeshögskoleutbildning, arbetsmarknadsutbildning samt direkt mot organisationer runt om i hela Sverige. Läs mer om barn- och fritidsutbildningen och de andra utbildningarna på medlearn.se

"Aziz

För dig som arbetsgivare

Är du arbetsgivare med medarbetare i din verksamhet utan formell kompetens till barnskötare/elevassistent?

Det finns möjlighet att köpa enstaka platser inom utbildningen till barnskötare / elevassistent.
Upplägget ger den studerande möjlighet att läsa kurser parallellt med sitt arbete. Vanligtvis ges undervisning i realtid via länk 1 dag/vecka och övrig studietid sker via distans.

Klicka här för att skicka in din intresseanmälan så tar vi kontakt för mer information och planering »

Senaste inläggen
Translate »