• Klicka på den ort du önskar söka till.
  • När du klickar på den kommer du till en sida där du skapar ett konto och bifogar dina ansökningsunderlag (betyg och eventuella intyg) digitalt.
  • Du behöver ladda upp dina underlag till alla orter du ansöker. Observera att denna sida endast är öppen under ansökningsperioden.

Om du inte har möjlighet att skanna in dina betyg kan du ta en bild med mobilen och ladda upp. Kontrollera att bilden är tydlig och att alla delar är synliga och går att läsa.

Ansökning sker enbart på den hänvisade sidan. Vi tar inte emot ansökningar via mejl eller post.

För tandsköterskeutbildningen i Västerås, Kista och Halmstad är webbansökan för höstens starter 2020 stängd. Vi tar inte emot sena ansökningar. Välkommen med din ansökan våren 2021.

För tandsköterskeutbildningen i Kungsbacka Flex gäller:
Vi öppnar upp för sen ansökan, det innebär att du kan bli antagen vid mån av plats. Ansökan är öppen fram till 1/6, sista kompletteringsdag 4/6.

Ingen utbildningsstart hösten 2020 till tandsköterskeutbildningen i Södertälje.

Vad händer om för många ansöker?

Alla med godkänd grundläggande behörighet och särskilda förkunskaper är med i antagningsprocessen – men ibland får vi fler behöriga sökande än vad vi kan erbjuda platser till. Då gör vi ett urval och det sker genom att samtliga behöriga kallas till oss för att göra ett skriftligt test. Testet innehåller en svenska-del och engelska-del. Testet går inte att träna på i förväg.

Vi räknar samman ditt testresultat med dina betyg i ämnena:

  • Svenska 1+2 / Svenska A+B

Ämnena ovan går att göra omprövningar på om du behöver höja ditt betyg.
Ta kontakt med Komvux i din hemkommun för prövning.
Ledningsgruppen fattar det slutgiltiga beslutet om vilka som antas till utbildningen.

Översätt »