Bjørknes Høyskole

Studera på Bjørknes Høyskole

Medlearn är ett utbildningsföretag med fokus på vård, omsorg och hälsa. Med vårt utbildningsutbud vill vi täcka in alla utbildningsnivåer och behov av utbildning som finns inom vårt ämnesområde. Medlearn erbjuder högskolestudier i ett samarbete med Bjørknes Høyskole i Oslo, Norge.

Bjørknes Høyskole ingår precis som Medlearn i utbildningskoncernen Intendia Group.
I samarbete med Bjørknes Høyskole och ett antal välrenommerade universitet i Centraleuropa erbjuder vi läkarutbildning. Vi erbjuder även en kandidatutbildning i näringslära på distans och klassrum samt kurser i global näringslära och tropisk medicin, båda med delar av utbildningen förlagd i Tanzania. Kursen i tropisk medicin är även godkänd av Läkare utan gränser.

Du kan söka till Bjørknes Høyskole när som helst under året. Störst chans att få en plats är om man ansöker januari-mars.

Läkare

Du kan studera till läkare via vår systerskola Bjørknes Høyskole i Oslo. Utbildningen vid universitetet ger dig en högklassig grund till ett framtida läkaryrke. Bjørknes Høyskole har mer än 10 års erfarenhet av att hjälpa norska studenter till studier till läkare i Ungern och Tjeckien.
När du studerar till läkare via Bjørknes Høyskole läser du det första året i Oslo. De resterande 5 åren läses sedan vid Pecs universitet, Semmelweis universitet eller Masaryk universitet. Tre väl ansedda medicinfakulteter med hög akademisk nivå.
För att studera till läkare i Ungern eller Tjeckien måste du klara ett antagningsprov som genomförs vid Bjørknes Høyskole. Inför provet anordnar vi förberedande intensivkurser i biologi, kemi samt engelsk terminologi som ger dig de bästa förutsättningarna att klara det. Intensivkurserna genomförs vid Bjørknes Høyskole i Oslo. Du behöver ansöka till antagningsprovet.

Läs mer om läkarutbildningen »

Kandidatexamen i näringsfysiologi

Är du intresserad av hur maten påverkar din kropp och hälsa? Med en kandidatexamen i näringsfysiologi besitter du en hög och efterfrågad kompetens för hur näringsämnen påverkar kroppen samt hur fysisk aktivitet och ålder påverkar näringsbehovet.
Vid Bjørknes Høyskole i Oslo studerar du sambandet mellan mat, näringsämnen och hälsa samt hur det vi äter påverkar kroppen. Utbildningen kommer att ge dig en inblick i vad som påverkar människors matval, vilken miljöpåverkan våra matval har samt hur näringsrelaterade sjukdomar kan förebyggas.
Utbildningen är förlagd över 3 år och du ska minst ha fullgjord gymnasieexamen. Vi rekommenderar även att du har goda kunskaper i kemi och matematik.
Vid Bjørknes Høyskole erbjuds du en flexibel utbildning där du kan välja mellan att studera på helfart alternativt halvfart samt på distans eller i klassrum. De eftertraktade lärarna ger dig en hög kunskapsgrund att stå på inför ett framtida yrke inom kost och näringslära.

För mer information om utbildningen i näringsfysiologi, klicka här »

Global näringslära, kurs

För dig som har en kandidatexamen i näringsfysiologi eller motsvarande svensk utbildning till sjuksköterska erbjuder Medlearn tillsammans med Bjørknes Høyskole kursen Global näringslära i Tanzania.
Kursen kommer att ge dig kännedom om det globala och lokala näringsläget. Vi studerar vilka utmaningar vi står inför samt om näringsmässiga åtgärder och strategier som vidtas. Genom fältarbeten får du på nära håll studera och tillämpa kunskaper om globala näringsutmaningar under lokala förhållanden.
Du bor och studerar fyra veckor vid TICC – Tanga International Competence Center, ett norskt kompetenscenter nära Indiska oceanen, nordost om Tanzania. Kursen avslutas i Norge med en skriftlig onlineexamen.
Du ansvarar själv för att beställa och betala flygbiljetten. Du ska ha en giltig reseförsäkring som täcker vistelsen och du måste ha tagit vissa vaccinationer före avresa.

För mer information om kursen Global näringslära, klicka här »

Tropisk medicin, kurs

Är du läkare eller sjuksköterska och vill arbeta för hjälporganisationer som Läkare utan gränser och Röda Korset? Bjørknes Høyskole i Oslo erbjuder tillsammans med Medlearn en kurs i tropisk medicin. Kursen, som består av en onlinekurs och en praktisk del, fokuserar främst på malaria, HIV och tuberkulos.
Att studera tropisk medicin ger dig en gedigen kunskap om tropiska sjukdomar och hälsotillstånd i tropiska områden och inleds med en onlinekurs under 3 månader. Du får genom den en omfattande introduktion till tropisk medicin.
Den praktiska delen av kursen genomförs i Tanzania under 3 veckor. På plats genomförs undervisningen i klassrum samt att vi besöker byar, vårdcentraler och regionsjukhus. Det ger dig möjlighet att på plats undersöka och förstå tropiska sjukdomar.

För mer information om kursen Tropisk medicin, klicka här »

Anmälan

Vill du veta mer om respektive kurs och utbildning samt om hur du anmäler dig? Kontakta info@bjorkneshoyskole.no

Kontakta Bjørknes Høyskole för aktuell kostnad för kursen, samt kontakta CSN för frågor om lån och bidrag för studier utomlands.

Adress
Lovisenberggata 13
0456 Oslo
Norge

Telefon
+47 23 23 38 20

Översätt »