Kategori Artikel, Nyheter
Medlearns utbildningar till undersköterska, barnskötare och elevassistent gör dig eftertraktad på arbetsmarknaden. På Medlearn i Linköping kan du läsa de både på distans och i klassrum, det som passar dig och din vardag bäst.

Medlearn i Linköping satsar hårt där det finns ett stort personalbehov, det råder nämligen stor brist på såväl undersköterskor som barnskötare och elevassistenter i hela landet. För att fylla arbetsmarknadens behov krävs utbildad personal ­– och på bara ~60 veckors studier hos Medlearn finns möjligheten att vara eftertraktad i de attraktiva branscherna.

Statistiken talar sitt tydliga språk

Efterfrågan på personer med utbildning inom barnomsorg är enligt en undersökning från Statistiska centralbyrån beräknad att öka med 30 procent fram till 2035. En liknande siffra kan man även se inom undersköterske-yrket, där regeringen räknar med att man fram till 2026 kommer att behöva 136 000 nya undersköterskor och vårdbiträden.

Distans och klassrum

Båda utbildningarna ges på distans men undersköterskeutbildningen finns också att studera i klassrum om man föredrar det. Varje elev får dessutom en individuell utbildningsplan, vilket kort förklarat innebär att utbildningen anpassas efter den enskilde individens tidigare kunskaper och behov – och utbildningstiden kan i vissa fall kortas. Eftersom utbildningen är en kommunal vuxenutbildning är den dessutom kostnadsfri och CSN-berättigad.

Så ansöker du

Då utbildningarna är kommunala vuxenutbildningar söker du till dem via Linköpings kommuns hemsida. Läs mer om Medlearns andra utbildningar och orter.

Utbildning Linköping

Senaste inläggen

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Översätt »